Tuotepoimintoja

Tervetuloa tutustumaan laadukkaaseen ja monipuoliseen valikoimaamme!


Tuottajat

Olemme ylpeitä saadessamme edustaa parhaimpia tuottajia ja viinitaloja. Huolellisesti valitsemillamme yhteistyökumppaneilla on pitkä kokemus laadukkaiden, hinnoiltaan kilpailukykyisten viinien tuottamisesta ympäristöarvoista tinkimättä.

Tietoa meistä

Oy Bornicon & Salming Ab on nuori ja dynaaminen alkoholin maahantuontiyritys.

Olemme keskittyneet viinien, oluiden, alkoholi- ja alkoholittomien juomien myyntiin, markkinointiin ja juomabrändien rakentamiseen. Yritys perustettiin Suomeen vuonna 2014 ruotsalaisen Bornicon & Salming Ab:n tytäryhtiöksi ja se siirtyi kesällä 2017 perheyritys Samawa Inspiration Oy:n omistukseen.

Lue lisää

Ajankohtaista

Valitse ruoka viinille

Hyvän ruoan ja viinin liitto on yksi parhaimmista nautinnoista ja tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia. Katso tästä viinivinkkejä ja herkulliset reseptit jotka olemme valinneet kullekin viinille sopiviksi!

Resepti:Laskiaispöytään

Crème Ninon eli ranskalainen hernekeitto

 • 600 g pakasteherneitä
 • 1 rkl voita
 • 1 pieni porkkana
 • 1 salottisipuli
 • 2 tl kuivattua lipstikkaa
 • 5 dl vettä

  Lisäksi:
 • 4 dl vettä
 • ½ dl kasvis- tai lihafondia tai 1 liemikuutio
 • 1 rkl soijaa
 • suolaa
 • ½ sitruunan mehu
 • 2 dl vaahdotettua kuohukermaa
 • 3 dl Champagne Gratiot-Pillière Blanc de Blancs

Silppua salottisipuli, kuori ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kattilassa, kuullota sipuli kevyesti, lisää herneet, porkkana, lipstikka ja 1 tl suolaa. Lisää vettä sen verran, että se juuri ja juuri peittää herneet. Anna kiehua ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Kiehauta vesi ja fondi. Kaada herneiden keitinvesi pois ja soseuta herneseos. Hienoimman lopputuloksen saat painelemalla herneet siivilän lävitse. Sekoita hernesose ja kasvisliemi, kiehauta seos. Mausta sitruunamehulla ja lisää suolaa maun mukaan. Nostele pari desiä kermavaahtoa lämpimään hernekeittoon lempeästi sekoittaen, koska keitto näyttää kauniimmalta hieman raidallisena. Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon. Tuo keitto pöytään, avaa shampanja ja kaada keittoon. Sekoita varovasti, sillä kuplat eivät saa kadota.

Vinkki: Tarjoile paistettujen ravunpyrstöjen kanssa!


Tapahtumia ja tunnelmointia viinien kiehtovassa maailmassa

vinoklubi 2/2018

30.1.2018

Pitkiä pellavia! Tämän päivän laskiainen on iloinen ulkoilupäivä, jolloin lasketaan mäkeä ja nautitaan laskiaisen ruokaperinteeseen kuuluvia herkkuja kuten hernekeittoa ja laskiaispullia.

Vinoklubi 1/2018

19.1.2018

JUOMAVINKKI KEVYEMPÄÄN UUTEEN VUOTEEN! Kupliva spritzer on noussut kovaan suosioon hieman kevyempänä viinipohjaisena juomana.

@bornicon_salming

Yhteyshenkilöt

ANU LAUKKANEN
Sales, Key Account & Management Retail, On-trade +358 40 560 7678
anu.laukkanen@bornicon-salming.fi

Janoan lisää haasteita! Alkoholialan ammattilainen palveluksessasi. Osaamiseni kattaa laajasti alkoholialan kuviot; vähittäiskaupasta monopolin kanssa toimimiseen ja HoReCa-alasta Travel Retailiin. Mielestäni tyytyväinen asiakas on avain pitkäntähtäimen toimintaan. Mikä on sinulle tärkeää asiakassuhteessa? Olen varma, että pystymme auttamaan Sinua juoma-asioissa. Olen ollut Bornicon & Salmingilla vuodesta 2008, käväisin välillä muualla ja totesin, että ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Heillä on vain kastelulaite!

ANNIKA ROOS
Key account & brand manager +358 41 506 2226
annika.roos@bornicon-salming.fi

Voit ottaa tytön pois laivoilta, mutta et laivoja pois tytöstä. Minulla on 20 vuoden kokemus Travel retail ja Duty Free bisneksestä, ensiksi työntekijänä Itämeren laivoilla ja nyt viimeiset kahdeksan vuotta maahantuojan leivissä. Laivoilla kokeilin työskentelyä melkeinpä kaikilla osastoilla paitsi konehuoneessa, mutta huomasin nopeasti, että vahvuuteni ovat myyntityö ja sosiaalisuus. Kun intohimona on viinien lisäksi matkustaminen, on Travel Retail osasto se oikea paikka minulle. Bornicon & Salmingilla olen sekä toimittajien että laivayhtiöiden ensisijainen yhteyshenkilö, kun kyse on Travel Retailista. Tavoitteeni on, että tuotteemme olisivat kaikkien varustamojen myymälä- ja ravintovalikoimassa. Huolehdin myös siitä, että laivahenkilökunta tuntee tuotteemme ja osaa myydä niitä kaikille miljoonille matkustajille jotka vuosittain matkustavat Itämerellä. Tarvittaessa avustan kollegoitani muissa alkoholialan kuviossa, kuten ravintolamyynnissä sekä messuilla.

SANDRA KOUSA
Sales and Marketing support +358 40 560 7678
sandra.kousa@bornicon-salming.fi

Olen valmis uusin kokemuksiin, haasteisiin ja tietoon! Bornicon & Salmingilla tuen markkinointi- ja myyntitoimintoja, ylläpidän yrityksen sosiaalista mediaa ja lisäksi autan ja tuen työkaveritani hallinnollisessa työssä. Aiemmat työkokemukseni eri PR ja markkinointi toimistoilla on opettanut minulle paljon; olen kehittänyt viestintätaitojani ja saanut tutustua kampanjoiden luomiseen yrityksille. Nämä kokemukset ovat auttanut luovan ajatukseni kehittämistä ja opettanut minulle aina katsoa asioita niin monesta näkökulmasta kun mahdollista.

TOM MOLIN
Wine consultant +358 40 067 0487
tom.molin@bornicon-salming.fi

Viini virtaa veressäni! Kolmekymmentä vuotta takana maisteltuja viinejä, lukuisia matkoja ja huikeita juoma-alan kokemuksia. Niistä elän edelleen. Matkustelen aika ajoin viini kohteissa ja tutustun uusiin vuosikertoihin. Useimmiten käyn välimeren maissa sekä Ranskassa ja eritoten Bordeaux:n alueella. Sichelin perhe ja Chateau Angludet Margauxissa onkin "kotini" siellä. Itävallan raikkaat valkoviinit ja nousevat trendikkäät punaiset ovat myös lähellä sydäntäni kaikkien muiden viinien ohella, samppanjaa unohtamatta. Ruokakulttuurit, kokemukseni eri maista ja matkoilta kulkevat aina mukana missä menenkin. Näitä kokemuksia ja tarinoita jaan mielelläni muille eri maistiaisten ja kokkauksen muodossa aina kun siihen on tarve ja mahdollisuus. Nähdään pian ja jaetaan ajatuksia!

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!